Zelf aan stressreductie doen

  • door

Stressreductie, daar kunnen wij vaker nog zelf aan werken. Stress is een normaal verschijnsel bij de mens die een reactie van het lichaam is, als er gevaar dreigt. Maar als je te vaak last van stress hebt, kan dat best vervelend zijn. Gelukkig zijn er Technieken die voor een aanzienlijke stress reductie kunnen zorgen. Het begint allemaal met het op nahouden van een gebalanceerd levenspatroon. Je zult de juiste balans moeten vinden tussen je huiselijke omstandigheid, jouw werk en jouw sociale omstandigheid. Beng daarom ook de balans tussen het geestelijke en lichamelijke. Hier zul je wel baat bij hebben.

Stressreductie

Patronen

Patronen zijn wederkerend en herhalen. Ook jouw leven moet voorzien zijn van een bepaald patroon. Zo kun jij stress terugbrengen en de beste kwaliteit uit het leven halen. Begin bijvoorbeeld al in de avond met een evaluatie van de hele dag. Je hebt uiteraard de TV en je mobieltje reeds uit staan. Je staat rond 5 uur op als het nog wat donker is, leest een voor jouw inspirerende tekst, dankt de almachtige en je gaat over tot het doen van rek en strekoefeningen om de spieren wat op te warmen. Onder het genot van wat lemon thee en een banaan stel jij je activiteiten voor de dag samen. Je hebt zo voor een bepaald patroon gezorgd en een stukje belang in jouw dagelijks leven; het woord routine. Jouw stress wordt aanzienlijk gereduceerd gereduceerd.

Stressreductie

Een andere manier om stress te minimaliseren is onder ander werkzaamheden uit te voeren die je wel aan kan. Zorg voor een goede en voor jou realistische tijdsindeling. Bereken hier wat extra ruimte bij, in geval er iets te gebeuren valt. Neem verder zo min als mogelijk negativiteit tot je; zie in alles dat er gebeurt en in iedereen niet het negatieve, maar het goede. doordring jezelf met liefde.

Tags: