Wat zijn de symptomen van een nekhernia

  • door
nekhernia

De kans is groot dat je ooit al eens van een nekhernia hebt gehoord, maar dat het nog niet helemaal duidelijk wat een nekhernia nou eigenlijk is. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, het is immers een lastig verklaarbare aandoeningen. Een nekhernia is een aandoening waarbij een tussenwervelschijf in de nek uitpuilt. In veel gevallen gaat dit gepaard met ontzettend veel pijn. Heb je momenteel ook last van een nekhernia? Dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

nekhernia

Beknelde zenuwen

De pijn van een nekhernia wordt veroorzaakt doordat er één of meerdere zenuwen bekneld geraakt zijn. De oorzaak van deze pijn heeft in veel gevallen te maken met overbelasting. Daarnaast kan dit ook komen door slijtage. Echter, de tussenwervelschijf bestaat uit kraakbeen en deze bevat een zachte kern. Wanneer de buitenste laag van de tussenwervelschijf beschadigd is, komt de kern naar buiten en drukt deze tegen de zenuwen.

nekhernia

De symptomen van een nekhernia

Vraag je je op dit moment af of je last hebt van een nekhernia? Dan is het verstandig om eens naar een dokter te gaan. Hij of zij kan je namelijk exact vertellen of jouw klachten daadwerkelijk horen bij een nekhernia. Deze symptomen zijn een brandende pijn in de arm, nekpijn bij het draaien van het hoofd, pijn op of bij het schouderblad of een tinteling in de arm.