Liefdes verdriet verwerken.

  • door

Liefdesverdriet verwerken is niet niks. Het is een zware en moeilijke opgave die veel tijd vergt. Maar ook jij kunt herstellen van een gebroken hart. Hier zijn vier tips om je op weg te helpen.

1. Vertroetel jezelf

Geef jezelf extra tijd en aandacht wantliefdesverdriet verwerken vergt heel veel van je. Gun het jezelf. Het is een zwaar emotioneel en psychisch proces, dus stel geen deadline voor jezelf op en voel je niet schuldig als het meer tijd kost dan je hebt gehoopt of verwacht. Ga lekker uit eten, breng tijd door met vrienden, sport voor nieuwe energie of ga voor een lekkere massage. Je mag het en je verdient het.

2. Maak de beslissing

Wil je wel echt je liefdesverdriet verwerken? Het klinkt misschien gek, maar soms houden we onszelf tegen. We zijn bijvoorbeeld bang voor de gevolgen van loslaten. Misschien is de pijn wel verworven geraakt met onze identiteit. Dit weerhoudt je ervan los te laten en je gebroken hart te helen.

3. Geef jezelf de tijd

Liefdesverdriet verwerken kost nu eenmaal tijd en het zal niet altijd gaan zoals je dat wilt. Soms voel je je goed, soms voel je je vreselijk. Laat je emoties op de loop en laat ze komen zoals ze komen. Vecht er niet tegen want dan maak je het alleen erger.

4. Overweeg een online psycholoog.

Soms kom je er zelf niet uit en is het helemaal niet erg om hulp van externen te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *