Hoe haal je het meest uit jouw eigen zorgverzekering

  • door
PTSS behandeling

Een zorgverzekering kost elke maand veel geld. Toch halen mensen niet alles eruit wat er in zit. Hierdoor betalen ze bijvoorbeeld veel geld aan hun eigen risico. In dit artikel geven wij jou een aantal tips om het meeste uit je zorgverzekering te halen.

De zorgverzekering zelf

Het is belangrijk dat jij een zorgverzekering/pakket kiest die bij jouw leven past. Heb jij bijvoorbeeld reeds een schouderblessure opgelopen, dan is het handig om een aantal extra fysiobehandelingen in jouw pakket op te nemen. Op die manier kan jij verdeeld over het jaar naar de fysio gaan voor je schouder. Probeer dus altijd jouw zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen

Weet wat je hebt

Zorgverzekeringen en aanbieders daarvan verschillen nogal van elkaar. Bij de ene zorgverzekering kan je alleen bij een bepaalde kliniek in jouw stad terecht. Bij andere zorgverzekering kan je bijna overal terecht. Ben je bijvoorbeeld slecht te been of kan op een andere manier lastig uit je huis komen? Dan is het slim om voor een zorgverzekering te gaan die is aangesloten bij de apotheek in je wijk.

Eigen risico

Bedenk goed wat voor medische zorg jij nog nodig hebt als je door je eigen risico heen bent, want dit is het moment om afspraken te maken voor andere soorten zorg die jij nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dermatoloog of oogarts!

kortingen

Vaak is het zo dat als je bij een zorgverzekering bent aangesloten, je allerlei kortingen kan krijgen voor bijvoorbeeld fitnessactiviteiten. Doe  hier je voordeel mee en kijk waar jij aanspraak op hebt!