Dementiezorg biedt rust voor beide partijen

  • door

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 verschillende varianten van geestelijke ziekten. Hierdoor is het voor mensen steeds moeilijker om informatie te verwerken. Voor familie, vrienden en dierbaren is dit meestal een pijnlijk proces. De herinneringen vervagen geleidelijk en het lichaam en de geest gaan ook geleidelijk achteruit. Kent u iemand, of lijdt u zelf aan dementie? Dan wilt u dat er zoveel mogelijk voor die persoon wordt gezorgd. Iedereen wil helpen maar soms, als we nog fulltime werken en/of zelf kinderen hebben, is dat gewoonweg onmogelijk. In dat geval kan iemand met jarenlange ervaring nodig de professionele ondersteuning bieden die in sommige gevallen noodzakelijk is. Niet alleen om uzelf meer rust te geven in het dagelijks leven, maar soms ook om je dierbare nóg betere zorg te kunnen geven. ZorgAccent kan je helpen.

Iedereen heeft andere behoeftes

Er zijn veel vormen en niveaus van zorg voor dementie. De ernst van dementie en de benodigde zorg verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld slechts zeer milde dementie en kunnen in de vroege stadia van dementie met de juiste zorg thuis blijven wonen. Ze nemen elke dag iemand thuis onder verpleegkundige zorg om hen te helpen met dagelijkse taken zoals schoonmaken, kleren wassen, eten koken en planten water te geven. Er zijn vele verschillende mogelijkheden en er is voor iedereen wel dementiezorg te regelen. Neem contact op met de casemanager dementie om een gesprek aan te gaan en de mogelijkheden te bespreken. Gezamenlijk komen jullie zo tot de beste zorg voor jouw dierbare.

Woonzorglocatie in de regio

Een andere vorm van zorg voor iemand met dementie is dementiezorg bij de woonzorglocatie bij hem of haar, en bij familie en vrienden, in de nabije regio. Veel mensen krijgen hierbij direct een negatieve indruk, maar dat is niet altijd per se het geval. Zo moet in de woonzorginstelling van ZorgAccent bedacht worden dat mensen met dementie de omgeving moeten kunnen herkennen. Dit betekent dat alledaagse voorwerpen soms worden vervangen door voorwerpen die doen denken aan het verleden. Zo creëren zij een vertrouwde omgeving voor iemand met dementie en kan hij of zij in alle rust op professionele wijze verzorgd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *